15-12-09

,, Notenwijn ,,

P1010878 Of eigenlijk ,,notenlikeur,, maar het wordt gebruikt als een aperitief. In ieder geval is het een drankje van ong. 18% alcohol die het lekkerst smaakt met gekoelde witte wijn. In de verhouding èèn derde notenspul en twee derde witte wijn. Hoe kom ik hier aan, dat ga ik vertellen. In juli als de walnoten nog in het beginstadium zijn en in een groene bolster zitten, pluk ik 30 stuks van deze bolsters, die gaan doormidden en daar schenk ik èèn liter brandewijn of ,,eau de vie,, op, met een hand geurige thee en de schil van twee sinasappelen en zet deze weg in een afgesloten pot. 4 Maanden wachten. Zeven en 5 liter wijn erbij plus suiker en dan in flessen doen. Daarna nog een jaar wachten voor de smaak. Maar....dan heb je ook wat, heerlijk. Tons

19:11 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

bedankt voor je kerst wensen en een zeer mooi verlof hoor

Gepost door: daemske | 15-12-09

Ik zie het al, het wordt tijd voor een walnotenboom in de tuin! Alhoewel.... misschien toch maar beter van niet... als het echt zo lekker is lopen we dadelijk nog de hele dag teut rond, hahaha!!!
Groetjes nichtje Elly

Gepost door: elly | 15-12-09

Ha ha El, dat doen wij toch nooit????
Je moet er dus wel wat voor over hebben, voor deze notenwijn. Zou mij toch iets te veel werk zijn.
Wat gezellig dat u naar ons dorpje komt! We gaan zelf nog wel naar de Ardennen toe, dus ik weet niet of we elkaar treffen. Alhoewel, als het schaatsweer wordt, blijft Mike liever thuis, dan kan ie schaatsen op de ijsbaan (die hebben we ook in het dorp). Nou, misschien tot ziens!
Groetjes Antoinette.

Gepost door: Antoinette | 15-12-09

MMMmmmmmmm... Dat lijkt me lekker. Ik ben gek op noten!!

Ik las laast ergens over walnoten op brandewijn. Wel van rijpe droge noten gemaakt. dat wil ik eigenlijk ook nog doen. Heb jij dat ooit gemaakt?

Ik heb al 2 avonden een borreltje genomen van m'n kersen op brandewijn. Lekker!!!

Groetjes Thea

Gepost door: Thea | 16-12-09

Ha, Tonsie leert ons godendrank maken! Moest ik zelf geen geheelonthouder zijn, ik zou het eens uitproberen met de noten uit mijn boomgaard! :-)

Prettige avond!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.