15-01-10

,, Jackfruit ,,

015 Rondom het huisje ligt een Lichi-boomgaard. doordat er een speciaal wormpje in de bast zit, sterven de bomen langzaam uit. Je kunt hier wel een vergif voor spuiten, maar zoon is gestopt met het oogsten van de Lichi`s omdat het niks opbrengt. Het is wel een triest gezicht als je die verdorde bomen ziet staan. Ze worden wel gekapt voor het brandhout en in de koude avonden, zitten wij rondom de vuurkorf te eten.Nou ja, vuurkorf!!, de onderkant van een oliedrum, maar het werkt prima. Ook staan er nog wat andere fruitbomen in de gaard, die wel produceren, waaronder een stuk of 6 ,,Jackfruit,, bomen. dit zijn enorme vruchten en je snapt niet dat ze er gewoon aan blijven hangen, zo zwaar zijn ze. De inhoud van deze kolos, bestaat uit een soort bloemzakjes en de smaak is ook heel geparfumeerd. Als de vrucht rijp is, geeft hij dit aan door open te barsten. Tijd voor Zoonlief om hem eraf te kappen en tijd voor ons om hem op te eten. tons

04:26 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hey, daar hebben we Teun! Leuk om hem weer eens te zien. Ja, en die Jack fruits, die hebben wij daar ook zien hangen. Wat een aparte dingen he? Ik heb ze toen alleen niet geproeft, had ik dat toch maar gedaan want nu ben ik daar natuurlijk wel nieuwschierig naar. Maar we gaan zeker nog een keertje terug naar thailand (ooit).

Gepost door: Antoinette | 15-01-10

Wat een knappe en gezonde zoon. Leuk om hem eens te zien. Dat geparfumeerde fruit of die zoete (Marokkaanse) bloemen dranken hebben een heel aparte smaak en eerlijk gezegd ben ik er niet zo'n liefhebber van. In Nederland wordt het voor koekjes en zoet gebak gebruikt.

Gepost door: Maud Blaauw | 15-01-10

De commentaren zijn gesloten.