17-01-10

,, Buffels ,,

008 Waar komt het vlees vandaan wat de gemiddelde Noord Thai, consumeerd. Zij eten maar kleine hoeveelheden en dan hoofdzakelijk varkensvlees, vis en kip. Rundvlees zie je niet veel, er zijn natuurlijk gerechten met ,,beef,, erin, zoals de vermaarde ,,Keng kiauwaan,, en nog wat andere verukkelijke , niet uit te spreken gerechten. Hier wordt de buffel of de Birmaanse koe voor gebruikt. De buffel graast op de lege rijstvelden en de Birmaanse koe langs de weg en in het oerwoud. De buffel sterft uit, hij wordt bijna niet meer gebruikt voor het werk achter de ploeg en hier in het Noorden is er niet veel rijstteelt meer. De grond is door al die groente en bloementelers veel te kostbaar geworden en rijst teelt men in het laagland, waar het warmer is. alleen voor eigen gebruik zie je hier nog Familie-veldjes. Bij de mensen thuis wordt nog wel een koe of buffel geslacht en dan kan het hele dorp daar kopen. Men snijdt het niet in biefstuk, rundlappen en soepvlees, maar hakt zomaar wat af. Ook beneden aan de berg op de markt, vindt je wel wat en als je mazzel hebt, ligt daar een prachtige ossehaas voor de koe-eenheids-prijs. Tons

03:24 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik loop en heel eind............. achter met je logjes!! Sorry ik had het weer eens druk met van alles en nog wat. En dat gaat de komende dagen nog wel even door !!

3 van m'n 4 kleinkinderen zijn ziek,en veel verjaardage, jaaaa...dan snap je het wel.

Het is wel een interressant land, dat Thailand!!

Ik lees je verhalen met veel belangstelling!

Leuk om zo het een en ander over het land te leren!!

Lieve groetjes Thea

Gepost door: Thea | 17-01-10

Een prachtig plaatje. Jammer dat deze mooie dieren daar op uitsterven staan. Hoewel ik een ossenhaas niet te versmaden vind, zou ik vegetariër worden als ik deze dieren voor uitsterven kon behoeden. Dit zeg ik natuurlijk wel vanuit mijn westerse mentaliteit. Ik denk dat de mensen daar in jouw omgeving niet deze luxe hebben om die keuze te kunnen maken. Meisjes genieten en ik hoop op nog veel van die mooie indrukken.

Gepost door: Maud Blaauw | 17-01-10

De commentaren zijn gesloten.