13-02-10

,, Rouget aux fines herbes ,,

P1010911 Het is wat moeilijk om de jetlag van mij af te schudden. Maar in èèn nacht tijd, van 35 graden boven tot 5 graden onder nul, is geen kattenplas. Deze ochtend op naar de markt in Brive, om weer een Frans sfeertje te proeven. Er schijnt waarachtig een waterig zonnetje en ik fantaseer, heerlijke schotels, bij het zien van al dat lekkers. Was ik in Azië, op de vis-toer, wat prima beviel. Hier wil ik dit een beetje voortzetten. Er liggen mooie rode ponen naar me te glimlachen en ik laat er een zestal inpakken. Nog wat groenten bij de diverse kraampjes gezocht en de poon op een groente-kruidenbedje kan straks de AGA in. Maak een heerlijk bedje in een ingevette ovenschaal van: peterselie, wortel, ui, laurier, citroen, tijm, venkel en zwarte olijf. Poon er op met zout en peper en citroensap en...voor de liefhebber een scheutje sherry. Afdekken met folie en in een tamelijk hete oven in een half uur gaar stomen. Haal de folie eraf, strooi er wat paneermeel en een paar klontjes boter over en laat er in 5 minuten een korstje op komen. Lekker met frites en een grote bak sla. Tons

17:47 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

blij dat je op bezoek kwam zal hier nog eens goed moeten doorlezen en ik krijg honger als ik lees wat je eten zal

Gepost door: daemske | 13-02-10

3e poging. Wij kwamen bij jullie lekker vis eten?
LIDY

Gepost door: LidyMeijerink | 13-02-10

Lieve Tons, Welkom thuis en ik merk dat je weer helemaal in de Franse sfeer bent. Al bemerkte ik bij je vorige pagina een lichte heimwee te bespeuren naar al het Oosterse. liefs

Gepost door: Maud Blaauw | 14-02-10

De commentaren zijn gesloten.