22-02-10

,, Boerenkool ,,

P1010930 Was ik van de week wat enthousiast over het klimmen van de temperatuur, ik trek m`n woorden terug. Hoewel de termometer wel omhoog gaat, fluiten de winterse buien bij tijd en wijle nog om onze oren. Daarom nog steeds tijd voor de boerenkool. Leuk is dat, dat het toch altijd met koud weer te maken heeft. Ik ken mensen om me heen, die dit niet hebben. En ook in Augustus trek hebben in een bord stamppot met worst. Die lusten het wel op het strand bij wijze van spreken. Ik niet, het heeft bij mij met vorst en sneeuw en koud te maken en dan ook met worst en spekjes en gebakken uitjes en als ik het in huis heb, wat piccalily. Oooohhhh wat kan ik daar van genieten. Als ik het ga stampen doe ik er altijd twee lepels havermout-vlokken bij. Daar wordt het zo lekker smeuiig van. Dit heb ik uiteraard van m`n Grootmoeder geleerd.

18:49 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Nou nee..... daar vind ik nou net niks aan!

Maar dat geeft niet, ieder zijn smaak!

Heb jij wel eens raapstelen gezet? Ik denk dat ik eens op zoek ga naar zaden hiervan.

Groetjes en eet smakelijk!!

Gepost door: Thea | 22-02-10

nee dit is ook niet mijn smaak hoor

Gepost door: daemske | 23-02-10

Hoi Tons, hier noemen ze t dan ook 'winterkolen'.

Ik lust ze ook t hele jaar door hoor.
Van die havermout moet ik s proberen. Dat wist ik nie.
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 23-02-10

De commentaren zijn gesloten.