26-02-10

,, Spruitjes ,,

P1010931 Nog zo`n winterklasieker die nodig opgegeten moet worden, want de tuin moet gefreesd. Er zitten nog twee maaltjes aan de stammen en dan is deze lekkere groente ook op. Als kind kon ik echt de moed niet opbrengen om deze kogelronde knikkers op te eten. dit kwam vanwege de reuk. Als m`n Grootmoeder de spruiten op het vuur had staan, stonden ze net zo lang te koken, totdat ze bruin zagen. En echt, dan stonk het gewoon in huis. In de gang kwam de geur je al tegemoet en dagen daarna, rook ik het nog. Maar met de hedendaagse recepten en de korte koktijd, is het een feest om dit vitaminerijke kooltje te eten. Probeer ze eens te roerbakken, sjalotje en knoflokie fruiten, spruitjes erbij, even roerbakken. Een beetje bouillon toevoegen, 10 minuten laten smoren en opeten. Tons

18:23 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.