15-03-10

,, Pissenlit ,,

P1010984In het dikke Kramers woordenboek, staat de Pissenlit bekend onder de naam ,,Paardebloem,, maar in keukentermen heet het ook wel molsla.Nu is het de tijd om deze paardebloem te snijden. Ik doe dit in het weiland achter het huis. Dan haal ik de bloemen en knoppen eruit en halveer het blad. Goed wassen, al wat bruin is aan het kontje er ook afsnijden. En een beetje uit elkaar trekken. Met een vinaigrette als salade eten, of spekjes uitbakken, afblussen met azijn en over de salade schenken. Ook wordt er van de Pissenlit een likeur gemaakt bij ons in de buurt. Dit is een licht bittere aperitief en degene die hier gemaakt wordt, is nul % alcohol. Ik vind het een soort zoete limonade, maar ik hou van wat pittigers. Tons

17:12 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Deze salalde ziet er voortreffelijk en smakelijk uit. Alleen in de grote stad zijn de mogelijkheden van deze nijverheid zeker niet gemakkelijk en in onze buurt is een loopje naar de groenteman meer dan eenvoudig en je weet Tons de geest is sterk maar het vlees is zwak.

Gepost door: Maud Blaauw | 15-03-10

De commentaren zijn gesloten.