25-03-10

,, Muscari ,,

P1020028 Dit is de Zondagse naam voor de Blauwe Druif. Als ik zulke mooie trossen aan m`n echte druiven krijg, voel ik me helemaal een francaise. Maar dit is voorlopig nog niet aan de orde. De consumptiedruiven staan of hangen nog met kale stammen en gesnoeide zijtakken die als ,,kapstokjes met twee ogen,, wachten op de echte zomer. Maar de muscaribolletjes bloeien dat het een lust is. In de late herfst stond er al heel wat blad boven de grond. En de hele lange kouwe winter is dat niet veranderd. Het blad bleef gewoon op dezelfde manier in de border staan. Het werd niet bruin en had geen last van de vorst. Nee, groene polletjes bleven het, waar nu met een bloedgang de trosjes uitschieten.Het is nog steeds warm, maar nu met een stormachtige wind erbij. Dit was catastrofaal voor onze plastic tunnelkas. Alleen het geraamte staat er nog, alle plastic hangt in de notenbomen en de geraniums staan bloot in de harde wind. Na de vorst zagen ze er toch al niet florisant uit, maar nu vrees ik voor hun leven, zo open en bloot in de buitenlucht. Het wordt dit jaar, nieuwe planten kopen. Tons

20:48 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

O jee, hebben jullie zo'n last van storm??? Kijk,dat hebben wij dan nu even niet! Maar het lenteweertje is alweer voorbij hoor, de lucht is grauwig. Maar we hebben een paar heerlijke dagen gehad (een kinderhand is gauw gevuld!). De druifjes staan er mooi bij, wist niet dat ze 's winters groen konden blijven.
Alvast een fijn weekend tante!
Liefs nichtje Elly

Gepost door: Elly | 26-03-10

Heej Tons..... Wat vervelend nu weer! Nieuwe tunnelkas maken en nieuwe planten kopen!! Dat kost geld!

De blauwe druifjes zijn vroeg bij jullie.Bij ons nog geen bloemen! Ik vind er niks aan, altijd dat lange loof vanaf de vroege herfst! In het voorjaar snijd ik het blad altijd terug,dat heb ik nu ook gedaan.Dan zie je de bloemtrossen ook beter!

Bij ons regent het ook hoor, niks geen zon, het is gisteren al begonnen!!

Fijn weekend, groetjes Thea

Gepost door: Thea | 26-03-10

De commentaren zijn gesloten.