05-04-10

,, Brocante ,,

2010-04-05_001 Jaaaaaa... toch weer wat gevonden op de eerste brocante van dit jaar. Zelfs het weer werkte mee. Het was een echte zolderopruiming. Veel kleding, speelgoed, boeken, c.d.,s en platen, of vinyl zals het weer genoemd wordt. Weinig interressants voor mij, maaaaar... er was toch een oud mevrouwtje met het restant van haar winkeltje. En nu heb ik het over de lintje,s en kantjes die zij in een doosje had liggen. Ongeveer begin vorige eeuw, schat ik, aan het opschrift te zien die op de rolletjes staat. En.. Serge staat er als bewoording van het materiaal, waar het van gemaakt is. Gewend als we zijn, als het niet van katoen is, zal het wel kunstof zijn. Maar dit is nog uit een tijd, dat dat probleem er niet was. M,n Moeder had feilloos geweten wat ,,Serge,, is, ik moet helaas bekennen dat het bekend voorkomt, maar ik weet niet precies wat het is. Voor de rest ziet het eruit, zoals de linten er nu uit zien. Iets minder glimmend, maar dat kan ook van de jaren komen.Ik ben er in ieder geval, onwijs blij mee en ik zie al helemaal, hoe het op m,n dekens zal staan. Geweldig, natuurlijk!

21:32 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

He ja.......... Je bent een bofkont!!

Mooi die oude kantjes en bandjes!
Wij waren vandaag ook naar een rommelmarkt, niks geen kant en band of knopen. Zullen de mannen wel gesorteerd hebben en als waardeloos weggegooid!!
Opkuilen ken ik, deels onder de grond en dan stro en zand erop. Een heuvel word dat!

Maar de asperge's word hier in Limburg op bedden gekweekt. Van de grond af word er zo'n halve meter hoog een heuvel gemaakt.De asperge groeit dan onder de aarde, en blijft wit! je zult dat toch wel ergens gezien hebben, lijkt me!

Gepost door: Thea | 05-04-10

De commentaren zijn gesloten.