10-04-10

,, Transformater ,,

2010-04-06_001 In ons gehucht staat een elektrapaal met transformater en die staat precies bij ons in de achtertuin. De E.D.F. had bedacht dat dit ding vervangen moest worden, dus ging alle stroom eraf voor een middagje. Nou je kan zonder denk je. totdat je per ongeluk, op de klok wil kijken, wil mailen, of je tanden wil poetsen. Iedere keer kom je het ongemak tegen en nu was het vanwege het mooie weer, niet eens nodig om de verwarming aan te houden. er kwamen drie auto,s aan te pas, aan deze ,,operatie,,. Twee vrachtwagens met een uitschuifbare kraan erop, een voor de nieuwe trans en de ander met een kuipje voor de mannen, die het klussie moesten fiksen. Ook stonden er twee specialisten op de grond te schreeuwen en te wijzen, naar de twee doeners in de lucht, die het ding, opgetakeld, op z,n plaats moesten schroeven. Waarschijnlijk, doen ze al weken niets anders, dag in dag uit. Maar deze aanwijzingen bleken toch nodig, het kostte de hele middag om het apparaat op z,n plaats te krijgen en het kostte bij mij een kwartiertje om alle uurwerken weer goed te zetten. Tons

08:53 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad, je weet pas wat je allemaal electrisch doet als je t eens moet missen!
En ja, die klokken dat is me ook wat tegenwoordig. Ik vind t elk jaar een heel gedoe om ze allemaal voor- of achteruit te zetten bij t begin of einde van de zomertijd.
Dan weet je ook pas hoeveel klokken en/of apparaten met een digitale klok je in huis hebt ;-)
Nog een fijn weekend verder ...

Gepost door: Ri@ | 10-04-10

Goeiemorgen Dit vind ik een leuk postje. Ik had binnenpretjes ...waarom...zoiets maken we allemaal wel es mee hé ... zo vergelijkbaar.
Je hebt het heel knap gebracht. Groetjes.

Gepost door: Martine | 11-04-10

De commentaren zijn gesloten.