15-04-10

,, Pastinaken ,,

P1020071 Het is een oeroude en een terugkerende groente. De witte Peen of Wortel. Ik had hem ingekuild voor de winter in wit zand en de penen zijn nog steeds intakt. Ze beginnen wel uit te lopen, er komen nieuwe scheuten aan en dat wil zeggen, dat ze op de oude wortel teren. Dus......ze worden wat zachter maar je kan er nog een lekker soepje van maken. In Holland is het een wat vergeten groente en dat is raar, want als je recepten ziet uit de middeleeuwen of later, wordt er vaak gebruik gemaakt van de Pastinaak. Denk maar aan de Hollandse hutspot. die werd gemaakt van, uien, wortel pastinaak en aardappel. Voor een soepje, smoor je wat uien en een knoflokie in de pan, dan voeg je stukken pastinaak toe en als je wilt wat prei. Voeg een halve eetlepel, Garam Marsalla toe en bouillon. Ikzelf snipper er nog wat gember bij. Door laten koken, fijnpureren en proeven. Het is wat zoet, maar dat is de Peen, dit kan je milder maken door geraspte citroenschil toe te voegen, op het eind. Tons

19:53 Gepost door Tons in tuin | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mmm, dat soepje gaan we zeker proberen.

Gepost door: Dorothé | 16-04-10

De commentaren zijn gesloten.